dimecres, de setembre 06, 2006
Peli: En sus zapatos, comèdia rotllo
"En sus zapatos", amb Toni Collette, Cameron Diaz i Shirley MacLaine és una comèdia que no acaba d'arrencar i que es té la sensació d'haver vist mil vegades, amb la noia maca i problemàtica (Cameron Diaz) i la seva germana menys agraciada físicament (Toni Collette), que és molt bona i que també té els seus problemes, l'àvia que ha viscut tant i que és la veu de l'experiència, amb la Shirley McLaine fent un recital interpretatiu, el de sempre.
Peli: El color del crimen (Freedomland), thriller prescindible
De fet no cal esplaiar-s'hi gaire, "El color del crimen", de títol original Freedomland, és un thriller prescindible tot i la presència de Julianne Moore i Samuel L. Jackson. Hi surt l'ambulancier d'urgències que va sortir amb la Carol durant uns mesos fent el paper de poli dur i fatxa que sempre fa. El títol original fa referència a un parc on hi havia un orfenat i on busquen un nen desaparegut. Ni tan sols la crítica racial dóna interès a la pel·lícula (com que el nen desaparegut és blanc, tanquen un barri negre).
La joia de Linux i Kubuntu
Heu vist que la foto inicial que hi havia en aquest bloc ja no hi és? És gràcies al meravellós browser o navegador Konqueror, que malgrat el seu nom, és molt poc compatible amb webs normals. La tornaré a afegir i d'altres un dia d'aquests. L'altre problema de Kubuntu és que, a diferència del Windows, no pot fer que una pantalla externa al portàtil funcioni bé. A més intentant-ho m'ha trencat la configuració de l'X. Amb Windows, per molts defectes que tingui, aquestes coses no passen. Quan li connectes una pantalla l'agafa sense problemes. El KDevelop a més té uns problemes ridículs amb l'encoding dels fitxers. Per defecte es pensa que tot és UTF-8, això no m'havia passat mai amb Mandriva (l'antiga Mandrake), tot i que sempre els havia editat amb emacs o xemacs (tot i que s'instal·laven malament a la 10.2, tot s'ha de dir). Per mala sort, els fitxers .cpp tenien caràcters accentuats i c...ada pastoret. Linux és absolutament inviable com a sistema operatiu per a usuaris, per molt que diguin molts.
dissabte, de setembre 02, 2006
Peli: La joven del agua, o el director que perd el seny
La joven del agua (Lady in the Water) és la darrera pel·lícula del sempre interessant director M. (Manoj) Night Shyamalan (el Night és un sobrenom d'origen escolar, de fet ell és d'origen indi, fill de metges establerts a Estats Units). Sempre interessant menys en aquesta peli, després de fer "El sisè sentit" i "El bosque" (The Village en el títol original), ha perdut una mica la perspectiva fent aquesta faula benintencionada però avorrida, ridícula de vegades i l'argument de la qual vol ser molt imaginatiu però acaba sent un nyap. La nimfa de l'aigua surt d'una piscina i és la noia pèl-roja de "El bosque", Bryce Dallas Howard (filla del director, entre d'altres, del codi Da Vinci). El mateix Night és l'escriptor que ha de publicar un llibre que salvarà el món, llibre que provocarà el seu assassinat i que farà que el president dels Estats Units, en llegir-lo, canviï de política (cosa que és preocupant, perquè la guerra d'Iraq surt moltes vegades a la pel·lícula, perquè els personatges tenen la tele encesa, i no sembla que sigui per criticar-la). Al final, tot acaba sent una mena de comunitat com a la peli espanyola del mateix nom, però amb tothom boníssim i tots intentant ajudar la nimfa perquè pugui tornar a casa i fugir d'una mena de gos diabòlic que la vol matar i l'amenaça del qual s'esvaeix al final perquè unes criatures igualment diabòliques (com els dementors de Harry Potter) al final fan la seva feina i se'l carreguen. La història que el director, guionista i productor diu que té origen en contes que contava a les seves filles no és prou per a ser un guió de pel·lícula i tot plegat produeix avorriment o riure no volgut pel director (excepte comptades ocasions en què els diàlegs dels personatges de la comunitat són humorístics). En fi, una peli per oblidar d'un bon director i guionista. Esperem que la propera li surti millor.
Peli: "Poseidon"
Poseidon, remake d'una pel·lícula clàssica que jo no he vist o que no recordo haver vist és brutal i val la pena veure-la al cinema pels efectes especials. Trepidant, hi ha escenes que marquen com quan estan atrapats al tub de ventilació (sobretot per als que patim claustrofòbia). L'únic punt obscur és que del grupet que intenten salvar-se els dos morenets (el cambrer i la seva amiga) moren, el cambrer molt ràpid i la seva amiga (que és l'actriu d'origen argentí Mia Maestro) a mitja pel·lícula. El jugador professional (interpretat per l'actor Josh Lucas) que és el petit líder del grup (molt a pesar del personatge interpretat per Kurt Russell) és massa valent per ser cert, però en fi, malgrat aquests petits defectes, la peli és entretinguda. També hi surten Emmy Rossum (Mystic River, The Day After Tomorrow) i Jacinda Barrett (Brigada 49, La mancha humana).
divendres, de setembre 01, 2006
KDevelop sembla un IDE seriós
Finalment, he pogut instal·lar el KDevelop al Kubuntu 6.06 LTS del meu portàtil. Això amb Mandriva 10.2 no ho vaig aconseguir. No he provat gaire l'IDE però sembla bo, vaig crear un projecte i després li vaig afegir unes quantes classes ja existents i el projecte tira, de moment. A més, sembla que com l'IDE IntelliJ IDEA de Java precompila la classe que tens a l'editor i et marca els errors de sintaxi. Això no ho havia vist mai en un IDE per a C++, tot i que diuen que Eclipse també ho té (tot i que jo l'he provat i no ho he vist). Cal dir que l'Adept no tenia els repositoris normals perquè al fer la instal·lació es pensa que tot ha d'anar per DHCP però com que a casa vaig amb IP fixa vaig fer una instal·lació com si no estigués connectat a internet. Potser podria haver aprofitat el fet que el CD d'instal·lació és CD Live per configurar Internet abans de començar la instal·lació. En un altre ordre de coses, ahir vaig provar d'instal·lar el darrer KDE, que és el 3.5.4, en un ordinador que té una RedHat 9 i que no puc modificar. Ho vaig fer amb el Konstruct, que és una eina que baixa el necessari amb wget i ho compila i instal·la tot i que ha FALLAT. Primera petava per l'autoconf i vaig haver de fer un upgrade de l'autoconf, això va es va solucionar fàcilment. Després li faltava l'aspell i els fitxers de desenvolupament de bzip2. En distribucions que controles tu mateix i pots instal·lar paquets, s'hagués pogut resoldre però compilant l'aspell i el bzip2 no ho agafava i al final vaig haver de renunciar a tot plegat. I això que el Konstruct ja està preparat perquè no siguis root i ho instal·la per defecte al directori kde3.5.4 del teu directori d'usuari però en aquestes condicions, no es pot compilar el KDE nou. Konstruct és una eina molt bona però pel que fa a l'aspell i al bzip2 suposa que podràs instal·lar uns paquets i aquí s'acaba el bròquil.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)